Pondicherry
Vrijdag 24 februari 2012 (Pondicherry).
Om te beginnen wil ik met jullie het heugelijke feit vieren dat we eindelijk een koelkast hebben!! HOERAAA!! Nu kunnen we eindelijk lekker fruit kopen en de chippies achterwegen laten (Kuch) ;).
De afgelopen week is erg snel voorbij gegaan. Dinsdag is Jessie onze stagebegeleidster vanuit Nederland aangekomen. Samen met haar zijn we woensdagmiddag naar de Rocktempel geweest. Het plekje Rockfort is erg leuk. Er zijn heel veel souvenirwinkeltjes te vinden en grote kledingwinkels. We hadden niet erg veel tijd, want de rocktempel telt 437 treden om de top te kunnen bereiken en we moesten weer voor het avondeten terug zijn bij de professor. De tempel zelf stelde niet zo heel veel voor, omdat het weinig weg had van de andere tempels. Het bijzondere aan de Rockfort tempel is het adembenemende uitzicht. We hebben heerlijk op de rotsen zitten uitwaaien onder het genot van een ijskoude coca cola! Niet alleen de tempel was een attractie, maar wij uiteindelijk ook. Mensen wilden constant met ons op de foto. We zijn dan ook prachtige verschijningen, dus ik kan me voorstellen dat mensen met ons op de foto willen!.............
Tijdens het kletsen hadden we besloten om het weekend naar Pondicherry en Auroville te reizen. Dit zijn twee hele schattige plaatsjes waar nog veel van de Franse invloed terug te zien is. Het is erg lade back waar veel hippies naar toe komen. De mooie tempel, ashram en de hippie winkeltjes maken het tot een heerlijke plek om even te ontsnappen aan het drukke leven van India.
Donderdagavond gingen we samen met Leela op jacht naar pyjama's, officieel heeft het een ander woord, maar stiekem vergeet ik het telkens. Het zijn iig Indische kleding stukken die de jongere meiden dragen. Het is een vaak wijde (Aladin) broek en een langere top met een sjaal erop. Nadat we natuurlijk geslaagd waren in het vinden van een outfit, zijn we lekker gaan uiteten. Leela heeft ons veel verschillende hapjes laten proeven. Ze geeft ons altijd veel adviezen en tijdens het praten over Pondicherry kwamen we uit op het vervoer... Na lang overleggen, bespreken en andere opties bekijken toch maar besloten om met de express bus naar Pondicherry te reizen. Jessie had een klein guest house geboekt zo'n 10 km buiten Pondicherry omdat via internet alles vol was voor het weekend. We zouden door de man van dit guest house in Pondicherry worden opgehaald en zo begon alweer een nieuw avontuur. Het was even spannend of alles goed zou gaan met de bussen omdat we ook een keer moesten overstappen, maar gelukkig was alles goed verlopen. Aangekomen in het guest house waren we de enige gasten en was hij net het zwembad opnieuw aan het vullen. Het was een ecologisch guest house. Het water komt regelrecht uit de grond en is lekker warm. Na het avondeten besloten we om nog even een duik te nemen. Heerlijk was dit!! Het ultieme vakantiegevoel was weer dubbel en dwars toegeslagen!!
's Morgens kregen we een heerlijk Nederlands ontbijtje met geroosterd brood, een eitje, smeerkaas en jam. We zouden met de lokale bus naar Pondicherry reizen omdat dit zogenaamd praktischer en goedkoper was. Gelukkig hadden we maar een dik half uur in de hitte staan wachten toen we ons letterlijk in een bus konden proppen die wél stopte voor ons (Ik heel stoer hangend in de trapzonder deuren.zoals de mannen hier allemaal doen). Helaas was alles in Pondicherry dicht, dus na een lekkere lunch in Le Club, zijn we vertrokken naar Auroville. Hier staat de prachtige tempel Matrimandir, dit is een gigantische gouden bol, waar bovenin het dak een gat zit waar licht doorheen komt wat schijnt op een kristal waardoor de bol vanbinnen helemaal verlicht wordt. Volgens mij is het niet echt een tempel. Je kunt hier mediteren en is op bepaalde tijden open voor toeristen. Natuurlijk had je hier tickets voor nodig waar wij niet meer aan konden komen... oké, dus we hadden de hele dag eigenlijk maar wat rond gelopen. Het was tijd voor een volgende zwemsessie in ons privé badje :D Het was weer heerlijk!! Malinda en ik hebben er zeker 3 uur ingelegen, tot het langzaam donker begon te worden.... In een kwartier zijn we aangevallen door een muggenplaag! Mijn gezicht telt rond de 15 muggenbulten, ook mijn nek hebben ze niet overgeslagen. Toen we uiteindelijk besloten om eruit te komen, kwamen we erachter dat Inge ook aangevallen was... Ik geloof dat Inge rond de 60 muggenbulten had en laat het net zo zijn dat ze er niet zo goed tegen kan! Na een goede douch zijn we opnieuw naar Pondicherry gereden voor een diner bij wederom Le Club. We hadden 's middags pizza en cocktails op de kaart zien staan en vonden toch allemaal wel dat we dit verdiende. :P (omdat het kan..;)) Het was een erg gezellig avondje met als afsluiting een half uur terug, gepropt in een tuc-tuc. 's Morgens zijn we vroeg vertrokken om de Ashram en de tempel te bezoeken en te lunchen bij, jawelllll Le Club hahaha!! We liepen na het bezoeken van de Ashram naar de tempel en daar stond hij dan.... Mijn aller eerste ontmoeting met een OLIFANT!!! Wat een prachtig dier, ik was helemaal verliefd en wilde het liefst niet meer weg. Ik was helemaal gelukkig en mijn dag kon niet meer verpest worden. Tegen half 4 gingen we weer terug naar Trichy, we werden door de taxi naar de bus gebracht... heerlijk in de taxi! Het liefst reden we zo meteen door! We vroegen ons af wat het zou kosten en waarschijnlijk raad je het al!!! Uiteindelijk zijn we in een stuk door naar huis gereden. We waren hierdoor bijna 3/4uur eerder thuis dan wanneer we nog met de bus moesten. We voelde ons wel een beetje een stel luxe beesten maar hadden ook meteen besloten om de maand maart te gaan 'bezuinigen'... We hebben een mooie begroting gemaakt van onze uitgaves en ik ben benieuwd of we ons eraan kunnen houden. Ohja ik heb ook besloten om geen chippies meer te eten. We hebben de eerste week wel heel veel gesnoept omdat er verder ook nog niks was. We hebben sowieso geen keukentje en we hadden geen koelkast waarin we iets van 'gezond' voedsel konden bewaren, maar nu dus wel!! Ik ben benieuwd... hihihi
Samen met Jessie hebben we onze plannen besproken en moeten we deze week ons stageplan schrijven. Ik ga het erg druk krijgen met het hotel, maar ook met de twee kinderen. Ik ga voor hen handelingsplannetjes schrijven en vanuit daar gaan we bekijken wat ik het kind, en in een geval ook de moeder van het kind kan bieden. Het klasje waar ik in zit is echt heel leuk. Er zitten zo'n leuke kinderen in, er wordt nu al veel gelachen en geknuffeld.
Ik voel me nog steeds heel erg op mijn plekkie. Ik kan niet zo goed beschrijven wat het nu zo bijzonder maakt. Ik denk gewoon de mensen met hun vaak aparte manier van leven en communiceren, hun cultuur, het eten, de omgeving, eigenlijk alles gewoon een beetje. Ik denk regelmatig aan jullie thuis, maar ik heb (nog) geen last van heimwee. Af en toe dan zitten we in de tuc-tuc en dan komt dat besef weer even van hey, ik zit gewoon in India. Dit is nu mijn leefomgeving waar ik me zo gemakkelijk heb kunnen aanpassen, alsof het altijd al een deel van me is geweest. Ik kijk er heel erg naar uit dat mijn lieve papa en mama langskomen in mei, zodat ik dit bijzondere stukje uit mijn leven ook met hen kan delen. Het liefst wilde ik dat Floor en Maartje ook mee kwamen, maar het zou ook heel mooi zijn om met hun twee ooit een keer terug te gaan.
Liefs Karlijn xxx
Ps. Ik vind alle reacties echt superrrr leuk!!! Ik lach me iedere keerkapot en heb af en toe wel een paar traantjes in mijn oogjes!! Jullie zijn echt toppers!!! Blijf vooral reageren want zo zijn jullie toch nog een beetje bij me <3
Sjattiiieee, yeeey hier is je volgende verhaal dan, ik had er al op gewacht hihi.. Ik vind het echt super leuk om elke keer te lezen en zo ben je indd toch een beetje bij me en weet ik wat je allemaal doet daar!!
Super, ik vind het echt top wat je allemaal doet daar.. Goed dat jullie ook een beetje relaxen, je krijgt het nog druk genoeg zo te horen!
Hele dikke kus uit Healeee!! xxxx
Jij bent de grootste topper!
X your biggest fan aka groupie
Karriee!
Moet zeggen je verhaal is erg boeiend:)
Zo te horen heb je het erg naar je zin en is er genoeg te zien! Klinkt indrukwekkend allemaal
Je hebt gewoon naast een olifant gestaan haha Helemaal super zeg...
Gelukkig hebben jullie nu een koelkast, toch wel wat handiger haha.
Fijn dat je je happy voelt daar en nog geen heimwee hebt:)
Leuk die verhalen van je!
Have fun en succes met het schrijven van je stageplan
kusss Lon
lieve Karlijn,
vind het super om zo mee te lezen waar je mee bezig bent.
jij/jullie zijn echt toppertjes!!!!
dikke kus Anouk
Eindelijk een koelkast. Alfa pils erin en Lei en Arjan komen ook mee in mei. Was dat die olifant van de laatste rolo? Op vakantie voelt iedereen zich thuis geniet en bezuinigen lukt niet je bent een dame Daemen.... Xxxx lei
thanks voor je felicitaties. voel ik me even héél bijzonder, dat je daar aan denkt! ff in de wolken :D
Boooh Karlijn, wat een verhalen schrijf jij! Ik zie nu al dat deze reis jou je hele leven zal blijven heugen!
Stoer!
Je vader had de griep, we hebben 'm gisteren maar een bosje tulpen gebracht (tenslotte is hij een beetje zielig,he?). Leuk dat iedereen hier alles met je mee beleeft!
Veel liefs en groeten uit Brunssum!
X Wies
yess: koelkast! kan mijn amaretto al lekker koel staan. gooi de alfa pils van Leike er maar uit, want als "Joke" mag kiezen wie hij extra meeneemt in mei win ik glansrijk (hoop ik ;D )
hoop dat je naast een koelkast ook een grote emmer hebt gekocht voor als je moet kotsen: "we zijn dan ook prachtige verschijningen" ... bleeeeeeeeeeeeeeeeeh, waar is die emmer??? (grapje)
ben benieuwd wat jullie stagebegeleidster zei omdat toch een en ander anders verlopen is als de afspraak was (mn huisvesting); hoop dat je wel veel aan haar hebt gehad bij het bespreken van de (onderwijs)plannen.
bij het verhaal over pondicherry (and the little house on the prairie) en auroville loopt me het water in de mond. je schrijft in ieder geval zo dat ik duidelijke beelden krijg, heerlijk.
ben het op dit punt al eens met Lei: bezuinigen??? je bent een dame Daemen haha.
je ontmoeting met de olifant is bijzonder; fijn dat je dat ook zelf zo gevoelt hebt.
weet je dat een olifant staat voor geduld, kracht, een stevige basis, een lang leven, rijkdom, een goede samenwerking en succes; een olifant heeft een positieve symbolische kracht.
voor boedhisten staaat de olifant symbool voor goddelijke waarheid; mensen van India geloven dat de olifant geluk brengt.
mag al het bovenstaande je ten deel vallen.
en tot slot:
fijn dat je je plekje hebt gevonden daar in dat prachtige land. GENIET (en studeer :p)
hele dikke knuf van mij xxx
Kijk eens daar wat een luxe hè een koelkast dat die indianen dat kunnen daar hahaha. Je verhaal is alweer super om te lezen elk verhaal wat je schrijft zijn echt leuk. Na tot lees alweer en kijk erna uit dat pap en mam (die oudjes) hahaha bijna komen. Liefs xxx Anouk.
Hi lieve Wereldreiziger!!!
Wat een lekker verhaaltje heb je weer geschreven!! En wat een geluk heeft die stagebegeleidster van jullie!! Kan ik me daar niet een halfjaartje voor aanmelden;)??
Wat klinkt het heerlijk om daar te mogen zijn, ik wordt nu toch echt wel stiekem een heeeel klein beetje jaloers op je hoor!!
Super fijn om te horen dat je het zo naar je zin hebt en heimwee moet je zeker niet hebben!! Same old things here, dus niets om te missen;)!!
Geniet vooral en niet teveel bezuinigen boefje, dit neemt je niemand meer af:)!!!
Lots of love xxxx