KarlijninIndia.reismee.nl

"short" story

Zondag 12 februari 2012 - Dag 3.
Het is kwart over 9 's morgens en het stroom is alweer uitgevallen, waardoor de ventilator het niet doet en het bloedheet is op onze kamer. Vannacht heb ik al voor de eerste keer lopen slaapwandelen! Voor de mensen die mij kennen is dit niks raars ;) Inge daarin tegen schrok zich kapot omdat ik als een gek het licht aanmaakte (sorry Inge, get used to it ;)).
Met al onze nieuwe poetsspulletjes ben ik de strijd tegen de kakkerlakken aangegaan en heb ik de hele badkamer van boven tot onder gepoetst. We kunnen zelfs met onze blote kont op de wc-bril zitten, want die glimt nu bijna!!! Helaas zaten er 's avonds toch weer kakkerlakken. Dit kwam doordat we een spul hadden gespoten waardoor ze juist allemaal tevoorschijn kwamen (foto's volgen nog). Na alle kakkerlakken weer te hebben uitgemoord, konden we na ons ritueel op het dakterras, lekker gaan slapen. We wilden de dag erna gaan zwemmen om nog een beetje te kunnen relaxen voor dat alle drukte echt ging beginnen en zo begon onze reis op zoek naar een zwembad...... Na 3 tuk-tuks, een afgeschreven hotel en een wandelingetje, kwamen we uit bij een hotel waar gelukkig ook blanke mensen aan het zwemmen waren. We hebben heerlijk gezwommen (ik ben natuurlijk al een beetje verbrand) en een sandwich gegeten en zijn toen nog even het stadje in gegaan. Hier was het wat drukker met mensen en kraampjes en was er toch wel een verschil met de plek waar wij wonen. Het was meer een soort grote markt waar van alles te eten was. Er liepen hier ook bedelaars rond, die je bij ons helemaal niet ziet. We voelde ons iets minder prettig en zijn met de tuk-tuk weer naar onze woning gereden. We hadden ook het idee dat er een bepaalde feestdag was in Trichy, omdat de professor het had over een holiday en de meeste winkels dicht waren en er veel locals op straat liepen. Maar of het idd een feestdag was, zijn we niet echt achter gekomen.

De tuk-tuks zijn echt geweldig. Ik vind het zo'n grappige dingen en ik kan er ook echt van genieten!! Het is ook heerlijk om even in uit te waaien, al kan Mandy hier volgens mij niet helemaal over mee praten haha. We passen eigenlijk niet met z'n 4tjes in zo'n tuk-tuk, dus moet Inge telkens bij Mandy op schoot.

We kunnen het goed onder elkaar vinden en hebben het erg gezellig. We lachen en praten ons wat af en ik weet zeker dat we ons hier wel redden. We zijn nota bene de eerste 3 dagen een beetje aan ons lot overgelaten en als je al ziet waar we allemaal zijn geweest, dan maak ik me geen zorgen. We worden overal naar te gebracht en ook al verstaan we elkaar niet, komen we telkens op de juiste plek uit. De mannen zijn hier echt heel grappig en ze vinden het allemaal maar wat te leuk om deze 4 Hollandse grietjes hier zien rond te lopen volgens mij.

Maandag 13 februari 2012 - The Holy Cross
De nieuwe eerste dag met de nieuwe eerste indrukken zijn weer verwerkt. Het begon er natuurlijk al mee dat we veel te vroeg waren en dus een uur langer hadden kunnen slapen... maar ach over een tijdje weten we volgens mij precies hoe laat we ergens kunnen aankomen. We hebben veel gezien van de manier van les geven, al was deze niet altijd even goed te volgen. Ze hebben hier toch wel een andere manier van aanpak, ondanks dat ze werken met een 'planning'. Ik snapte de meeste handelingen wel en wat ze precies deden en in mijn ogen was dit zeker niet verkeerd. Het enige wat de kinderen eigenlijk missen is structuur en als ik iets geleerd heb de afgelopen tijd, is dat structuur héél belangrijk is voor deze kinderen. Ik weet ook niet of structuur echt mogelijk is in deze cultuur. De leraressen praten gigantisch hard (je gelooft het bijna niet, maar nog harden dan ik ;)) en de kinderen hebben toch wel veel uiteenlopende problemen. Ze werken wel in kleine klasjes, maar alles loopt door elkaar. De kinderen worden 1 voor 1 aangesproken waardoor de andere kinderen maar weer wat gaan rond rennen, kruipen, liggen enz. Ook op de tafels zitten, liggen en springen is hier heel normaal! Ondanks dat zijn het geen vervelende kinderen en luisteren ze ook wel, al is dit maar van korte duur. Ze worden hier wel iets harder aangepakt, wat inhoudt dat de kinderen op de grond worden geduwd, omhoog worden getrokken en weer naast elkaar worden gezet. Ze lijken hier echter niet veel last van te hebben haha. Het zijn echt geweldig leuke kinderen en sommige hebben nu al stiekem mijn hart gestolen. Wat een schatjes en wat een verschil met Nederlandse kinderen. Ze komen allemaal op je af, het maakt bijna niet uit welke aandoening ze hebben. We hebben ook echt veel moeten lachen omdat de meeste kinderen niet zo goed kunnen omgaan met hun eigen lichaam. Er zitten heerlijke lachebekjes tussen en we zijn benieuwd naar de rest van de instellingen. We hebben natuurlijk ook al een aantal ideeën opgedaan, maar ik denk dat we eerst maar eens wat meer bezig moeten zijn. .

De donatie heb ik trouwens nog niet besproken. Er wordt veel gepraat over corruptie, dus ik wil zelf gaan onderzoeken waar geld voor nodig is en dat het hier dan ook echt aan besteed wordt. Er is ook nog de mogelijkheid om een week in een weeshuis te gaan helpen, hier zou ik eventueel een deel voor kunnen gebruiken. Jullie moeten dus nog even wachten!!

Liefs Karlijn xxx

Paps

Prachtig verhaal weer
Xxxxpaps

Henk

Het is mooi om te horen hoe positief jullie zijn om deze klus aan te gaan.

Sis Floor

Nu ben ik een van de eerste die je verhaal leest... :)

Weer een heel leuk verhaal. Ben zo benieuwd naar je foto's!! Wanneer zet je wat foto's op je site? Fijne werkweek sis. Maak ook maar veel foto's van de kindjes. Kan ik ook mooi meegenieten....

XXX

MAMA Marian

Nou lieverd, ik was blij dat ik je gisteren kon zien en spreken op Skype. Ik vond je heel nuchter en relaxed!! Zo leuk om te horen hoe jullie daar omgaan met alles wat op jullie pad komt. En ik heb vanmiddag ook weer uitgebreid genoten van jouw verhaal. Mooi hoe je het allemaal onder woorden weet te brengen. En ik vond de foto's ook heel leuk om te zien. Het ziet er allemaal veel minder erg uit dan ik gedacht had, zelfs jullie onderkomen! Ik had echt een soort krot verwacht. Het is allemaal natuurlijk wel heel erg basic, maar valt me nog mee. Jullie hebben zelfs een tegelvloer en wandtegels, hahaha. Kijk al uit naar foto's van de professor en zijn vrouw en van de rest van de school en instituut en natuurlijk Trichy zelf. Dag lieverd, een fijne eerste week. xxxxxxxxxmama

Eef

Super!
Onderzoek indd maar zelf goed uit waar ze (deel van je) donatie het beste kunnen gebruiken! Wij hebben het toen persoonlijk afgegeven bij het weeshuis aan het 'hoofd' vh weeshuis, die alles onder kids verdeeld heeft(speelgoed). Zo te horen houden jullie je prima staande en weet zeker dat jullie je daar goed gaan redden! Leuk om foto's te zien, wacht wel op foto's van JOU!!! hihihi.. geniet ervan schat!!! xx

Maureen

Wauw! Jij kan ook al zo mooi schrijven.. dat wist ik stiekem al, maar dit is een bewijs!
Super leuk om te lezen, en wat een leuke foto's al! Verheug me nu al op het volgende verhaal. Ongelofelijk wat jullie al allemaal gedaan en gezien hebben..
Ik had een beetje hetzelfde als Mam verwacht, dit valt me reuze mee! Fieuw.. gelukkig! Doet goed om even te zien! Gaat helemaal goedkomen met jullie daar!!
Had ook niet gedacht dat je al zoveel op internet kon.. super fijn! Ga maar lekker genieten van alle indrukken, en veel plezier met de kids deze week!

Dikke kus van Maureen

Eline

Wat leuk om alweer een verhaal van je te lezen!! En wat een grappige kamer met die schattige klamboes!! Hopelijk slapen ze net zo lekker als ze uit zien, dan heb je niets te klagen dacht ik zo;)..
Leuk dat de kindjes ook al zo inspirerend waren:).
Blanke mensen vinden ook deze kiddies dus nog steeds indrukwekkend om te zien!
En ook ik ben benieuwd naar foto's van jou!!
Ciao honey!! ENJOY!

Meg

Hi Karlijntje,
Nice story, heel leuk om te lezen, kijk al uit naar je volgende verhaal. Arme roommates :) met dat slaapwandelen van je, jaag ze niet de stuipen op het lijf he ;) hihi.. Geniet babe
Dikke Kus Meg.

Daniel

He Karlijntje, Haha leuk om te lezen! Kwamen er ook druppels uit het plafond!? Heb je helaas moeten
Missen op Skype... Ivm revalidatie(positief);-) hop naar het volgende avontuur... Groetjes KusS DaniejelL!

Marielle

Hoi Karlijn,
Net alle verhalen gelezen en door de manier waarop je schrijft, zie je hele plaatjes voor je, leuk hoor! En zoals Floor al meldde over de kakkerlakken: wij hebben ze in een hotel op Tenerife gehad. Ik had me net gedoucht, trok het gordijn open en gaf René een hardverzakking met mijn gegil toen ik een kakkerlak op de tegenoverliggende muur zag (om de een of andere reden kun je in je nakie toch minder goed tegen dit soort dingen...). Dus ach, het ligt niet altijd aan de hygiëne en dan ben ik ook nog eens biologe. Misschien maar gewoon aan wennen?
Ik verheug me op het volgende verhaal!
Liefs, Marielle

Anouk

Hey karlijn,

Ik vind het echt super om je verhalen te lezen.
Heel veel succes en ik wacht weer op je volgend verhaal..
dikke kus anouk(milan) dan weet je welke anouk ;)

Patje

heey Karlijntje,

Super om je verhalen te lezen ! Was in het weekend nog in heerlen en toch maar eens voor de ZEKERHEID gekeken of je nergens te bekennen was maar ik moest er toch maar aan geloven dat je me voor 5 maanden alleen hier hebt achter gelaten :( .... je zei dat die leraar nog luidruchtiger dan jou was, maar dat kan ik haast niet geloven ;).

kijk alweer uit naar de volgende verhalen ! veel succes

Xje Patrick

stephmum

verhaaltje India 2 (short story) gelezen en de foto's bekeken op feestboek.
mama Marianne schrijft: valt me mee, terwijl ik denk: OMG wat een cultuurshock!
wel mooie en zeker zeer typerende foto's van een prachtig land.
als onderwijsfreak ook geïnteresseerd in het onderwijs daar, alhoewel het toch anders is omdat het hier ook nog eens speciaal onderwijs betreft. ook ik wil foto's van de kids zien.
hoop dat je eerste werkweek positief heeft uitgepakt.
maar moet nu zo door naar the new story (en dan ben ik weer helemaal bij, poehpoeh)
dag sjatteke xxx

Anne

Karlijn, je moet de kakkerlakken niet dood slaan! Dan leggen ze juist eitjes en krijg je er alleen maar meer.. Misschien een goede tip;). Super mooie verhalen.. Geniet ervan!!

Dikke kus!

mama marian

Hi lieverd. Wat een mooi verhaal heb je weer geschreven!! Ben nu onderhand wel heel erg benieuwd naar alles. Tegen de tijd dat wij komen ben je een rasechte Indische reisgids, toch? Ik wil ook pyjama!!!!!!
We hebben de carnaval overleefd, maar papa heeft tot gisteren in bed gelegen. Moet je voorstellen, papa griep en in bed. Ik had bijna de dokter gebeld, haha. Hij is nu wel weer werken, dus het gaat alweer beter. Zelf ben ik alleen weer verkouden geworden, maar dat is vandaag ook alweer beter. Was jullie eco-B&B van nederlanders? Ga zo meteen verslag van Inge lezen. Ook altijd heel leuk. Veel (werk)plezier deze week en een goed idee, dat zuinig aan doen in maart, hihi. Dag lieverd, kus en knuf.